Vakopleidingen bloemisterij
Bloemsierkunst

Oude technieken in een nieuw jasje: vlechten en weven

Tijdens deze seminar behandelen we diverse klassieke ambachtelijke vlechttechnieken die toepasbaar zijn in modern bloemwerk. Oude technieken in nieuwe jasjes! Tijdens het seminar wordt er intensief geoefend om de technieken te leren en toe te passen. Aan het eind van de les ga je met verschillende kleine werkstukjes of delen daarvan naar huis.

 

 

Presentatie, demonstratie en zelf doen! 
We gebruiken verschillende plantaardige materialen om mee te oefenen. De les wordt opgesplitst in 3 delen, met steeds een uitleg over de techniek en een demonstratie, waarna je zelf aan de slag gaan met die techniek.

 

Je hoeft tijdens deze lesdag alle informatie niet te onthouden of met alles mee te schrijven. Je krijgt een uitgebreide hand-out mee, waarin duidelijke beschrijvingen en tekeningen staan van de vlecht- en weeftechnieken. Zo kun je later verder oefenen met deze mooie technieken!

 

Vlechten
We gaan vlechten met o.a. grassen, snakegrass en wilgentenen. We gaan vlechten met 3, 4 en 5 strengen en maken op 2 manieren een vlecht waarbij we steeds meer strengen bijpakken.  Ook wordt er op 2 manieren geoefend met een spiraalvlecht, waarbij beide keren met een ander materiaal wordt gewerkt. 

 

Weven
Het weven wordt geoefend met typhablad en palmbladeren. Je leert het vlechten van palmbladeren op 3 verschillende manieren.

 

Voor wie?
Deze vaktraining is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met het maken van bloemwerk. Bij twijfel, neem gerust contact op met Birgit Davids.

.

Bij aanvang van de training staat er een lichte maaltijd voor je klaar (soep met broodjes en snacks) en tussendoor wordt er gezorgd voor koffie/thee/fris en wat lekkers.

 

Praktische informatie

Datum: maandag 13 juni 2022
Aanvang: 17.30 uur 
Waar: Floral Academy, Plantion Ede, Wellesiekstraat 4. 
Kosten: € 125,00 (inclusief hartige snack en soep)


Je kunt bij deze seminar gebruik maken van de STAP-subisdie. Een maand voor de seminar moet je je aangemeld hebben en het STAP-aanmeldbewijs ingeleverd hebben bij het UWV.

 

Aanmelden via de button op deze site

 

 

EN / NL

 
Bloemenveiling Plantion
Wellensiekstraat 4
6718 XZ Ede

M +31 (0) 651 251 737
elso@floralacademy.nl