Vakopleidingen bloemisterij
Bloemsierkunst

Zelf ondergronden maken: origineler en commercieler werken als bloemstylist

Met zelf gemaakte ondergronden heb je een streepje voor op je concullega. Je leert tijdens deze praktische en creatieve vaktraining dat originaliteit en commercieel verantwoord werken prima hand in hand kunnen gaan. Het is een lesdag bomvol inspiratie, waar je de volgende dag direct mee aan de slag kunt!!
 

Originele ondergronden
Tijdens dit seminar is veel aandacht voor technieken en materialen waar je originele ondergronden van kunt maken. We beginnen met een uitleg over het maken van heel veel verschillende ondergronden voor onder meer: 
- bruidswerk,
- rouwbloemwerk,
- winkelverkoop,
- tentoonstellingen en
- workshops.
 

Te kust en te keur
Birgit Davids laat ideeën zien met o.a. hout, aluminiumdraad, beton, papier mache, wikkeldraad, lasdraad, karton, gipsverband, muurvuller, verdwijn-stof (soluvlies) wol, stof, behang, klei, kaarsvet, textielverharder, piepschuim, stro, metalen ringen en andere metalen frames, maar ook een aantal varianten van een kant-en-klare basis waarmee je iets moois/origineels kunt maken voor kerst.
 

Geen paniek: je hoeft tijdens deze lesdag alle informatie niet te onthouden of met alles mee te schrijven. Je krijgt een uitgebreide hand-out mee, waar de vele mogelijkheden (diverse materialen, technieken en mogelijkheden) voor het maken van ondergronden in uitgewerkt zijn.


Presentatie en demonstratie
Je krijgt veel voorbeelden te zien; zowel met behulp van een digitale presentatie als in de vorm van aanwezige ondergronden. De technieken worden uitgelegd en voorgedaan. Daarbij krijg je praktische tips over hoe je kosten en tijd kunt besparen en origineel kunt werken met zelfgemaakte ondergronden.
 

Zelf doen
Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag met een aantal verschillende ondergronden/materialen en technieken, die eenvoudig en snel te maken zijn. Origineel én commercieel verantwoord. Alle materialen hiervoor zijn aanwezig.
 

Voor wie?
Deze vaktraining is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met het maken van bloemwerk. Bij twijfel, neem gerust contact op met Birgit Davids.


Praktische informatie
Datum: maandag 24 oktober 2022
Van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Docent: Birgit Davids
Kosten: 195,00 euro
Inclusief materialen, koffie, thee, lunch én een certificaat van deelname
Leslocatie: Wellensiekstraat 4, Ede (bloemenveiling Plantion)

 

 

  

  

EN / NL

 
Bloemenveiling Plantion
Wellensiekstraat 4
6718 XZ Ede

M +31 (0) 628 925 585
info@floralacademy.nl