Vakopleidingen bloemisterij
Bloemsierkunst

Seminar: Ambachtelijk papierscheppen

Tijdens deze seminar leer je de basisprincipes van het ambachtelijk papierscheppen en maak je speciale papiersoorten van plantaardige vezels. Deze werkwijze is uniek, omdat er puur met plantaardig materiaal gewerkt wordt.  

 

Tijdens de seminar werken we met gekookte pulp van plantaardig materiaal, dat is al voorafgaand aan de les gemaakt. Je maakt daarvan ongeveer 8 verschillende en unieke vellen ambachtelijk handgeschept papier (A5   formaat) en/of kleine kaartjes. Het papier kun je met behulp van bloemetjes, blaadjes, zaadjes, kleurstof (plantaardig) en sjablonen naar eigen inzicht decoreren.

 

Deze training wordt gegeven door Ewald Weyers. Ewald is 1 van de 3 professionals in Nederland die het immaterieel erfgoed papierscheppen in stand houdt. Ewald heeft een eigen papiermakerij in Doesburg. Hij vertelt vol passie over dit ambacht en laat vele inspirerende voorbeelden zien.

 

Geef je op voor deze  andere manier van het verwerken van bloemen en plantaardig materiaal… een verrijking voor je vak als bloemist.

  

Praktische informatie

 

Maandag 24 april
van 13.00 uur tot 16.00 uur

Kosten: 95 euro per persoon

Docent Ewald Weijers

 

Doe je mee? >> Aanmelden kan via dit contactformulier <

 

EN / NL

 
Bloemenveiling Plantion
Wellensiekstraat 4
6718 XZ Ede

M +31 (0) 628 925 585
info@floralacademy.nl