Vakopleidingen bloemisterij
Bloemsierkunst

Floral Academy


Floral Academy: bloemenvakschool in Ede, Gelderland

In 2013 startte Elso Post zijn bloemenvakschool onder de naam Floral Academy in de Achterhoek. Floral Academy is in een korte tijd uitgegroeid tot een opleidingsinstituut voor vakopleidingen voor bloemschikken- en binden. Per 1 februari 2023 heeft Birgit Davids het stokje van Elso overgenomen. Birgit werkte al samen met Elso en als docent voor Floral Academy sinds 2018.

De leslocatie is tegenwoordig gevestigd in bloemenveiling Plantion in Ede, centraal in Nederland. 

Bekijk hier onze brochure
 

Docentteam Floral Academy
De docenten van Floral Academy hebben jarenlange ervaring, werken - of hebben gewerkt - op internationaal en nationaal niveau en het belangrijkste: ze zijn nog steeds gek op hun vak. Naast  Birgit Davids zien we Elso Post, Ben Clevers en Ad Kruik als docenten. Allemaal afgestudeerde meesterbinders die hun passie, ervaring en kennis met plezier delen met de studenten.
 

Kleine groepen, veel aandacht
Floral Academy helpt diegene die ambitie heeft om professioneel bloemist te worden en mensen die met bloemen willen werken uit liefhebberij. De Academy werkt met kleine groepen waardoor er een intensieve begeleiding is, de student krijgt veel aandacht. Gestructureerde lesprogramma's geven een duidelijk overzicht van wat de eisen zijn voor het behalen van een vakdiploma of een vervolg hierop.

 

Birgit Davids: vakvrouw, docent en meesterbinder

Birgit Davids is een enthousiaste docent en  bloemist, met ruime ervaring in het bloemenvak, de detailhandel en het onderwijs.  Zij werkte in binnen- en buiteland, organiseerde vele evenementen en schreef lesboeken op het gebied van de bloemsierkunst en de bloemendetailhandel. Na zoveel jaren in de bloemenbranche is ze nog steeds zeer enthousiast en gepassioneerd over het werken met bloemen. In haar  bloemenvakschool deelt zij haar kennis en  passie voor bloemen en de bloemsierkunst in de opleidingen voor beginnende bloemisten tot de meesters.  Dat doet zij met een team van gelijkgestemde vakmensen.

 

Een leven lang leren: creatief en zakelijk
Floral Academy werkt in de overtuiging dat ontwikkeling de sleutel is om trends en economisch mindere tijden te overleven. De focus ligt op techniek en kennis van het bloemenvak. Daarom biedt Floral Academy bijscholing aan ervaren bloemisten die alles uit zichzelf (creatief) en hun onderneming (zakelijk) willen halen. Kijk hier voor het bijscholingsaanbod voor bloemisten >>

EN / NL

 
Bloemenveiling Plantion
Wellensiekstraat 4
6718 XZ Ede

M +31 (0) 628 925 585
info@floralacademy.nl