Vakopleidingen bloemisterij
Bloemsierkunst

"Een investering waar ik mijn leven lang plezier van blijf houden." 

Corine Overweg ging op zoek naar een vakopleiding in de bloemen, toen ze zich meer ging verdiepen in symbolisch bloemwerk. "Voorheen kon ik wel maken wat ik zag. Maar toen ontstond de behoefte aan meer kennis."

Corine kwam veel cursussen tegen, maar daarvan waren er veel 'zoek het zelf maar uit'. "Ook bij een bloemenvakschool, waar alles voor je werd klaargezet. Dat zocht ik niet. Bij Floral Academy leer je hoe je het zelf uitzoekt."

Uit je comfortzone

"Elso is een kritische en ondersteunende docent, hij haalt je uit je comfortzone. Dat doet hij op zijn geheel eigen manier. Hij vraagt dan altijd "mag ik?" om je dan in je spullen te gaan trekken om je te laten zien hoe het ook anders kan. Hij leert je kijken."

Leren keuzes maken
"Je leert ook wat je wel wilt en wat je niet wilt. Dat maakt het eenvoudiger om het hoofd te bieden aan alle vragen die op je af komen. Het is verleidelijk om alle opdrachten aan te nemen om 'meters' te maken, maar vaak mag het niets kosten. Wat levert het mij dan op? Bijvoorbeeld een vraag voor bruidswerk. Als het niets met symboliek te maken mag hebben, dan doe ik het niet." 

Diploma op zak en nu?
"Ik ga me inschrijven als freelance bloemist bij de Kamer van Koophandel. Dat freelancewerk kan ik goed combineren met mijn huidige parttime baan. Mijn kinderen zijn groot, ze gaan een keer de deur uit. Ik heb een nieuw en mooi perspectief voor de laatste fase van mijn carrière."

Waar voor je geld
Corine kijkt tevreden terug op haar opleiding. Ze vond wat ze zocht. "Floral Academy is professioneel georganiseerd. Met een duidelijk programma, goed lesmateriaal en goede vakkennis. Het is een investering waar ik de rest van m'n leven plezier van blijf houden!"
 

 

EN / NL

 
Bloemenveiling Plantion
Wellensiekstraat 4
6718 XZ Ede

M +31 (0) 628 925 585
info@floralacademy.nl