Inhoud en diplomering

De ARDFA is een vervolgopleiding van de ADFA en staat voor Allround Dutch Floral Arrangements. De opdrachten zijn een verdere verdieping van de ADFA lessen. De nog hogere eisen zoals inzicht en beheersing van het vak, inzicht in haalbaarheid en realiteit van het ontwerp bepalen of je nog complexer bloemwerk kunt realiseren.De opleiding bereidt deelnemers voor op het assessment.

Inhoud van de lessen

 

Theorie & praktijk
De lessen staan in een case vorm en worden als zodanig ook uitgevoerd. Een uitgebreid verhaal waarin alle vormen van ondernemerschap aan de orde komen. Je gaat een proces in waar je tegen "problemen" aanloopt die je in de praktijk ook tegen kunt komen en die opgelost dienen te worden.

 

ARDFA is een proces in het verder ontwikkelen van jezelf en je bloemwerk. De opdrachten zijn anders geformuleerd dan dat je gewend bent. Reflectie en feedback met de docent kan je weer verder helpen.  Uitvoering van de opdracht in een praktijksituatie is de beste leermeester.


Praktijk
Uitbreiding van vakkennis van het bloemschikken en binden zoals: projectmatig werken
cultureel gebonden bloemwerk.

 

Het assessment
Het assessment wordt volgens het examenregelement van de Floral Academy uitgevoerd. De examencommissie bepaalt aan welke voorwaarden men moet voldoen.

 

Het diploma
Het diploma dat u ontvangt, nadat u voor alle onderdelen bent geslaagd, is een Floral Academydiploma.

 

Stage
Om optimaal profijt te hebben van de opleiding is het aan te bevelen om daarnaast ook stage te lopen. Dat geeft een maximum aan praktijkervaring en extra gelegenheid om vaardigheden te oefenen

 

Studiebelasting

Per jaar:

  • 26 praktijklessen
  • 10 theorielessen
  • ongeveer 60 uur zelfwerkzaamheid
  • ARDFA assessment aan het eind van het  tweede schooljaar

 

EN / NL

 
Bloemenveiling Plantion
Wellensiekstraat 4
6718 XZ Ede

M +31 (0) 651 251 737
elso@floralacademy.nl