Vakopleidingen bloemisterij
Bloemsierkunst

"Als je echt iets wilt, dan speelt afstand geen rol." 

Anita Hoekstra was altijd al bezig met bloemen. Toch koos ze voor een carrière in de kraamzorg. Toen er een einde kwam aan haar baan, besloot ze dat dit het moment was om een echte vakopleiding in de bloemstyling te volgen. De honger naar kennis werd bij de DFA nog niet helemaal gestild: "Het smaakte naar meer!! Ik wilde graag nog meer leren om mijn creatieve ideeën uit te kunnen werken. Ik zocht verbreding en verdieping." Dat vond ze in de ADFA bij Floral Academy.

Groningen - Ede
Anita volgde de DFA in Eelde maar daar werd geen vervolgopleiding verzorgd. "In het noorden kon ik ook niets vinden. Totdat ik in de Pook een stukje over Elso las en zijn Floral Academy, waar ook de ADFA werd aangeboden. De afstand is prima te doen. Als je echt graag wilt, dan speelt dat geen rol." 

Meer dan bloemen
De ADFA is een intensieve opleiding, maar daar staat een energieke en intensieve begeleiding tegenover: "Elso is stimulerend en inspirerend. Hij leert je anders kijken, waardoor je op andere ideeën komt. Elso maakt je duidelijk dat bloemsierkunst meer is dan alleen bloemen. Ik heb er zo ontzettend veel inspiratie opgedaan!!" 

Meesterbinders-waardig
Het perfectionisme en de gedrevenheid van de student én haar begeleiding heeft vruchten afgeworpen. De afstudeeropdracht van Anita was meesterbinders-waardig, aldus de examinatoren. Haar eindopdracht "Bjusterbaarlik" is een co-productie met haar - ook al creatieve - partner, die de ondergrond heeft ontworpen.

Denken als ondernemer
Naast de praktijk was er ook theorie: Anita moest een ondernemingsplan, een personeelsbeleidsplan en een winkelinrichtingsplan schrijven. "Ik kom uit de zorg en dan moet je als ondernemer gaan denken. Tijdens het examen hebben vier examinatoren me hierop bevraagd. Ik heb het wel voor de kiezen gekregen!"

Diploma op zak en nu?
Anita is al werkzaam als freelance bloemist. Haar focus is gericht op de kunstwereld. Om haar doelgroep te bereiken is Anita druk met netwerken, met exposeren, met werken aan naamsbekendheid en aan het binnenhalen van abonnementen en projecten. Want de tijd dat Anita alleen voor zichzelf en voor familie werkte is nu echt voorbij!
 

 

EN / NL

 
Bloemenveiling Plantion
Wellensiekstraat 4
6718 XZ Ede

M +31 (0) 628 925 585
info@floralacademy.nl